מהי אסכולת NLP?

  

 

 

 

         

                גישה המתנהלת בין מיקסום ה-אפקטיביות לבין גמישות מחשבתית/התנהגותית/רגשית

 

"הקניית מיומנויות תקשור עם מוחינו ועם הסביבה, לכדי ניצול מקסימלי של היכולות שלנו, באמצעות טכניקות מעולות, מתוך ארגז כלים פנומנלי (אסכולת ה-NLP)".

 

 

 

 המתאמנים רוכשים מיומנויות לחיי אושר,השגת מטרות ואפקטיביות מקסימלית.

מהפנמה כי”הכישלון” אינו קיים,יש-ניסוי וטעייה (פידבק+למידה) בלבד.

הגישה  דוגלת, כי היכולות שלנו, הן “אין סופיות” ותלויות, אך ורק ב-אמונה העצמית שלנו, תוך כדי הרחבת אופקים ולמידה  תמידית.

 


"כש-מחשבה יוצרת מציאות"

זו היכולת, לראות את הדברים "קורים", להרגיש את הרגשות שנרגיש "כשזה" יקרה. לחשוב את המחשבות "כשזה" יתממש, הכוח הרב הטמון בלראות את "הנולד" בעזרת הדמיון שלנו .

כאשר האדם מאמין שיש לו את היכולת(משאבים פנימיים) להשגת מטרותיו וחלומותיו,הדרך להשגתם קצרה מאוד.

ההתחברות למשאבים שלנו, באמצעות טכניקות שונות ב-NLP, "מאירות" לנו, את התעצומות הנפלאות שבתוכינו, ואת היכולות האין סופיות שבנו.

בעזרת דמיון מודרך,  אנו יכולים לראות אותם,  להתחבר אליהם ומתוך הארה זו,  לאמץ אותם,  גם כשאנו ערים לחלוטין, ולהשתמש בהם,  על מנת ליצור את המציאות.  הרי כאשר אדם מאמין שהוא יכול,  ומאמין שיש לו את המשאבים כדי להשיג את מטרותיו,  הרי שהדרך אל המטרה, כבר קרובה הרבה יותר. בתהליך דמיון מודרך, ניתן להאיר אור על מצבים שונים, להגיע לתובנות והארות פנימיות, להעצים את כוחות הנפש, להתחבר לעצמינו וליצור את המציאות שאנו בוחרים להיות בה .

 

 

 

קצת על השיטה:

Neuro Linguistic Programming,  ה-NLP תכנות לשוני נוירולוגי,

ה-NLP הינה אסכולה שנבנתה מתצפות על אנשים מאוד מצליחים בתחומם, ונמצא כי ההתנהלות, האמונות, הבחירות, הפתיחות די זהה, נמצא כי המקור למצויינות היא הגישה המיוחדת לאותם אנשים מצויינים! 

 

ה-NLP פותח לראשונה בתחילת שנות השבעים על ידי צוות חוקרים ריצ’ארד בנדלר(מתמתיקאי)  ופרופסור ג’ון גרינדר (בלשן ). באמצעות  MODULING על אנשים מאוד מצליחים בתכומם כמו כמו מילטון אריקסון, וירג’יניה סאטיר ופרידריך פרלס.

 

 תכנות לשוני-נוירולוגי: הפורס לפנינו כיצד המוח שלננו פועל, כיצד תכנות הדיבור(תכנות לשוני), משפיע על המחשבות, על הרגש וכמובן על ההתנהגות.

 

ה-NLP  כולל תכניקות שונות הנעזרות בחלקים השונים סבמוחינו:

השפה- כיצד אנו אומרים את שאנו חושבים, וכתוצאה מכך מתנהלות כל המערכות(רגש, מחשבה, התנהגות),

כיצד המערכת הנוירולוגית עובדת במוחינו, מכאן איך מתצרנים את המחשבות שלנו למקומות אפקטיביים על מנת לפעול להשגת מטרותינו,

כיצד המוח שלנו מתוכנת-"מערכת הקלט" מערכת הפלט, כשבאמצע המערכות הללו מסננות, משמיטות ומכלילות אינפורמציה (קלט) ולכן מפרשות סיטואציות בצורה מסוימת וכתוצאה מכך מתורגם הנ"ל לרגש ולהתנהגות המלווה לרגש.

 

 

      

 

 

 

שיטת ה-NLP הבנויה על MODULATIONS   (תצפיות והבנייה)על אנשים מצליחנים בתחומם. כיצד אנשים מצליחים אלו ממצים בצורה האפקטיבית  ביותר את מערכת ההפעלה +עיבוד נתונים +פלט מוחנו.

 

 

 

 

 

שיטה זו מתבססת על הנחות ייסוד שעם השנים הולכים ומתרבים(ככל שאנשי ה-MODULING הולכים ומתרבים גם כן)

 

 

 

להלן מספר הנחות ייסוד של אסכולת ה-NLP: 

 

אין כשלון יש רק משוב-ומשוב הוא פידבק לעשייה:כל פעולה שמבוצעת על ידינו צריכה לזכות במשוב,רובינו משתמשים במונח "כשלון" כשמשהו לא עלה בידינו ,החכמה היא לקחת את המשוב ולהשתמש בו כמקור אפקטיבי ויעיל-הווה אומר להבין כי הפעולה כי בצענו במקום ובזמן הספציפי הזה לא קדמה אותנו ויש לפעול אחרת.קחו את כל ההמצאות שהומצאו כולם יחדיו עברו המון פעולו ביניים ומשובים לטובת התנהלות חדשה על מנת שההמצאה שלהם -תעבוד(ערך מוסף מהמשוב הוא למידה-גם איך לא לעשות משהו היא למידה לא פחות חשובה)

 

* המפה היא לא השטח היא רק הייצוג הסמבולי בלבד: העולם הוא המציאות האובייקטיבית מול "המפה" שלי שהיא המציאות הסובייקטיבית:את "העולם" הזה מייצגים הסמלים שמרכיבים את העולם הפנימי שלי(המפה). יש לעניין כוח רב כשאנו מבינים כי לכל אחד יש "מפה" משלו ולכן הוא רואה את הדברים בצורה אחרת ושונה (ממני).החכמה היא להבין זאת ולסגל לעצמינו אלמנטים (כמו חידוד חושים)שיעזרו לנו "להבין" את המפה של האחר כך שנוכל להעביר אליו אנפורמציה בדרך ובצורה שהוא יבין.

 

* הגורם הגמיש ביותר בתוך מערכת יהיה בעל השליטה הרבה ביותר במערכת:אותו אדם שיהיו לו הכי הרבה אפשרויות בחירה להתניידות בסיטואציה כלשהי יהיה בעל הסיכוי הרב להצליח במעשיו.אדם שיודע כי יש לו כמה אפשרויות בחירה להתנהלות בסיטואציה ייבחר להתנהל כל פעם בצורה זו או אחרת בהתאם למשוב שקיבל בפעם הקודמת כך תמיד יהיה במצב של התקדמות לעבר השגת מטרותיו.ציה, כאשר יש לנו יותר מדרך אחת להגיב ואז אנו בוחרים באיזו דרך להגיב, אנו בעצם נמצאים בשליטה עצמית אמיתית. ודבר זה מאפשר לנו להגיע לתוצאות שאנו מחפשים.

 

 

"אי שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות." אלברט איינשטיין

 

 

 

* המשמעות בתקשורת - היא בתגובה החוזרת(שאנו מקבלים מבן שיחנו):אם בן השיח שלנו הגיב בצורה שונה מזו שציפינו הווה אומר שמראש לא העברנו לו היטב את המסר.תקשורת-למילים,טונציה,שפת גוף,ועוד..)ההנחה באה לאמר כי על מנת שבן שיחך יבין אותך אתה מרש צריך ללמוד את תגובותיו,ללמוד את קידוד החשיבה שלו ועוד..לאלו אנו קוראים"חידוד חושים",האחריות שבן שיחנו יבין אותנו-היא אצלינו בלבד.

 

* לכל אחד מאיתנו יש את כל המשאבים שלהם אנו זקוקים: כלומר כל אדם בסופו של דבר יכול להתמודד עם כל סיטואציה שבה הוא ימצא, ע"י התחברות למשאבים(לחוזקים וליכולות)המשאבים שלנו באים לידי ביטוי בסיטואציות שונות, לפעמים התנהגות מסויימת שמופיעה באופן טבעי בסיטואציה אחת, יכולה להיות דווקא המשאב לו אנו זקוקים ביותר בסיטואציה אחרת.זאת אומרת המשאב כבר קיים ולנו יש צורך רק לדעת מתי לשלוף ולהשתמש בו .

 

* מספיקה יכולת אנושית אחת על מנת שנבין שהיא פתוחה לכל:הנחת יסוד זו מאתגרת אותנו להתמיד ולנסות להשיג כל דבר שאנו רוצים ובלבד שאנו יודעים שכבר יש הוכחה כי הוא הושג ע"י מישהו אחר.ז"א מסר שאם אחר השיג דבר מה גם אנחנו יכולים מלהשיגו בהחלט בזמנים ובמשאבים שונים

 

 

*אם אהבתם את שקראתם, יהיה נפלא לשיתוף בפייסבוק או בכל מדיה אחרת שמהקישורים מעלה -תודה

 

 

להתייעצות ראשונית ולקביעת סדרת אימון: 050-9006596

או באמצעות פניה ישירה דרך האתר. www.facebook.com/riki.coach.nlp

 

אתם יכולים למצא אותי גם בפורטל הבא:  http://www.coaches.co.il/