צלצל/י 050-9006596 ריקי
טיפים לפני אימון אישי/טיפול
אחת החוויות היותר מרתקות לנו כבני אדם, זה לעבור תהליך טיפולי כלשהו. המוח שלנו "קודח" בשיחות פנימיות, בינו לבין עצמו. בשיחות הללו אנחנו הרבה פעמים עושים עם עצמינו "חשבון נפש", מתכננים תכניות, מבקרים את עצמינו, שונאים או אוהבים את עצמינו וכן הלאה. אבל מאוד מאוד קשה לנו לראות את עצמנו מבחוץ(כגוף שלישי) ולחוות מציאות שונה לחלוטין מאשר זו שמתבצעת במוחינו הקודח.
חלק מאוד חשוב בתהליך טיפולי הוא ההסתכלות החיצונית, הניטרלית. בתהליך NLP קלאסי אנחנו אומרים כי המפה אינה השטח. המציאות שונה לחלוטין מהמפה הפנימית שיש לכל אחד מאתנו. לכן אנחנו חושבים אחרת, מרגישים אחרת, מודעים אחרת. בשל אותה הסתכלות שונה זו מזו אנחנו יכולים ללמוד להבין גם אחרים. להיות יותר קשובים להפנמות של אחרים ובעיקר לקבל מחשבות ודעות של אנשים אחרים. זה מפתח מאוד חשוב ליחסים בין אישיים אם בזוגיות ואם בהורות ובכלל....
מיני הקדמה זו היא רק חלק מאוד מאוד קטן שאנחנו לומדים בתהליכים אימוניים או טיפוליים כאלו ואחרים.
כשאנחנו נכנסים לתהליך מסוים, זה בדרך כלל כי משהו בחיים שלנו אינו עובד. אנחנו בדרך כלל נגיע לטיפול כשאנחנו כבר סובלים(אני כותבת בהכללה כדי להקצין במתכוון).
יש אנשים שהכאב הוא פיזי, יש אנשים שהכאב הוא רגשי/נפשי ויש אנשים שהסבל הוא גם וגם.
כשאנחנו מנסים להשיג משהו ולא הצלחנו להשיגו(כמו ראיונות עבודה, כמו דיאטה, כמו הקמת עסק, או עסק מוכן שרוצים להביאו לרמת הצלחה חדשה וכו...דברים הישגיים, בעולם הילדים זה להגדיל ביטחון עצמי, להכיל כישורים חברתיים, הצלחה בלימודים. דברים מדידים כדאי לפנות לקאוצ'רים. כשמדובר בסבל ריגשי ואפילו פיזיולוגי ממליצה לפנות יותר למטפלים(כגון סימפטומים של חרדה- דופק מהיר, הרגשה שעומדים לחטוף התקף לב, תעוקה בגרון, כאבי בטן, בחילות, שילשולים, הקאות,כאבי ראש ועוד...). עולם ה-NLP מורכב משני האלמנטים יחדיו.
ניתן באמצעות כליו להשיג דברים מדידים וניתן באמצעותו לעבוד על "העולם המנטלי-רגשי" זה שמבין איך המוח עובד ושבגללו אנו מרגישים את מה שאנו מרגישים ולכן יש פתרונות יצירתיים לפתור את הבעיה.
להלן רשימת טיפים להצלחת תהליך:
1. ראש פתוח- לתת הזדמנות לתהליך מתוך הבנה שזה יעזור לפתור את הסבל או במקסימום יפחית אותו
2. לסכם מראש מתוך כנות אמיתית, עד כמה יש מוכנות למאמץ על מנת לפתור את הסבל העצמי הזה.
3. להיות אותנטיים- רוב רובו של התהליך יהיה להבין את עצמנו מבפנים. נברר זאת על ידי שאילת שאלות מכוונות תת מודע(כאלו שלא פעם התחלנו לשאול זאת והפסקנו באמצע כי זה הלחיץ אותנו, או כי זה עמוק לנו מידיי או כי זה מצריך מחשבה) להגיע מוכווני תוצאות מה שיעזור מאוד להיות טוטאליים לתהליך.
4. בדיקת מוטיבציה- אחרי שנבדקו כל הפרטים הטכניים(מחיר, מיקום, שיטה) לבדוק עם עצמנו את רמת המוכנות וההשקעה העצמית ורק אם עניתם לעצמכם שאתם עושים זאת כי מספיק לסבול....תתאמו פגישה.
בעולם הטיפול/אימון ילדים נבדוק פחות או יותר את אותם הפרמטרים אבל מן הסתם, הבדיקה תהיה בצורה שונה:
נבדוק את המוטיבציה לשינוי
נבדוק כי הם מבינים שהם הולכים ללמוד דברים חדשים/נוספים כדי לעזור לעצמם לשינוי
האחריות שלנו לעשות זאת בצורה מעניינת ומרתקת(משחקים, דימויים, דמיון מודרך ועוד...)
בהצלחה